Sanatın herhangi bir dalında eğitim alıyor olmak, hepimiz için büyük bir ayrıcalıktır. Bir enstrüman çalmanın yaşı yoktur.Ama bu eğitime küçük yaşlarda başlamış olmak tabi ki büyük bir kazançtır. Elbette ki yetiştirdiğimiz her öğrencimizin müzisyen olmasını beklemiyoruz. Bazı öğrencilerimiz bunu meslek olarak seçebilir bazıları ise iyi bir sanatsever olarak yaşamlarına devam eder. Önemli olan; sanatla iç içe olmaları, sevgiyi, saygıyı ve paylaşmayı tecrübe edebilecekleri, sosyal hayatlarını ve özgüvenlerini besleyecek bir ortamda bu kültürü almalarıdır. Enstrüman kurslarımıza katılabilmeniz için herhangi bir ön çalışma gerekmiyor. Bunu istemeniz ve zaman ayırmanız bizler için yeterli olacaktır. Her yaş grubundan öğrenci kabul etmekteyiz. Kendiniz veya sevdikleriniz için böyle bir hayaliniz varsa,sizleri bekliyor olacağız.
Keman, yaylı enstrüman ailesinin en küçük üyesidir. Öğrencinin boyuna ve yaşına göre çeşitli ebatlarda satılmaktadır. Eğer bu konuda herhangi bir bilginiz yoksa enstrümanlarınızı, hocalarımızla görüştükten sonra almanızı tavsiye etmekteyiz. Keman derslerimiz birebir olup, öğrencimiz ile birlikte belirleyeceğimiz gün ve saatte, haftada bir gün 50 dakika olarak yapılmaktadır. Akademimiz bünyesinde yetişen enstrüman öğrencilerimiz, seviyeleri nispetinde, mevcut olan orkestralarımızın da üyesi olmaktadır. Ve senede 2 defa yaptığımız konserlerimiz ile performanslarını sergileme imkanı bulmaktadır.
Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
‘’Bir enstrüman çalmak, kişinin otokontrolünü geliştiren en önemli aktivitedir.’’ Piyano vurmalı/telli çalgılar ailesinin bir üyesidir. Piyano eğitimin de yaş sınırı,diğer tüm enstrümanlarda olduğu gibi öğrencinin algısına göre değişkenlik gösterebilir. Ama 5 yaş başlamak için uygun olacaktır. Eğitimlerimiz, birebir özel ders olarak, haftada bir gün ve 50 dakika yapılmaktadır.
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı
Viyola, Yaylı enstrüman ailesinin kemandan sonra ki ikinci üyesidir ve şekli kemana benzemekle beraber kemandan biraz daha büyüktür. Alto' da denir. Keman ile çello arasında, orta kalınlıkta bir ses tınısı vardır.Orkestralar için olmazsa olmaz bir enstrümandır. Parmak ve yay tekniği, pozisyonlar ve değişik ses renklerini elde etme yöntemleri kemandan farksızdır. Fakat viyolanın genelde koyu, derin ve can alıcı bir ses rengi vardır. Viyola derslerimiz de diğer derslerimiz gibi birebir ve öğrencimizle belirleyeceğimiz gün ve saatte 50 dakika olarak yapılır.
Trakya Üniversitesi Konservatuarı/Yüksek Lisans Programı
Çello; keman, viyola ve kontrbas gibi yaylı enstrüman ailesindendir ve bir orkestranın olmazsa olmazıdır. Keman ile birbirlerine benzemekle birlikte,ebatları arasında oldukça büyük farklar vardır. Çello, iki bacağın arasında tutularak çalınır. Ve kemana göre sesi oldukça kalındır. Arşe ile çalınır. İnsan sesine yakın tınıları ile çok özel bir enstrümandır. Çello derslerimiz haftada bir gün, öğrencimizle belirlenecek gün ve saate 50 dakika yapılmaktadır.
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Gitar, telli enstrümanlar ailesindendir. Ve öğrencini yaş ve boyuna göre çeşitli boyları vardır. Eğitimleri klasik, akustik, elektro, bas gibi değişik şekillerde olabilir. Akademimizde ise şu an klasik gitar eğitimi verilmektedir. Öğrencimiz ile belirleyeceğimiz gün ve saatte ,birebir olarak ve 50 dakikalık dersler olarak yapılmaktadır.
Doğuş Üniversitesi Konservatuarı
Flütler, üflemeli çalgılar ailesine mensup müzik aletlerindendir. Bu enstrüman, baş (ağızlık), gövde ve kuyruk olmak üzere üç parçanın bir araya gelmesinden oluşur. Dünyanın en eski müzik aletlerinden biridir. Bu çalgı, yurt dışında çoğu yerde flüt olarak isimlendirilse de ülkemizde karışıklık yaşanmaması için yan flüt olarak bilinmektedir. Dudaklara dokundurularak ve yan tutulmak sureti ile çalınır. Günümüzde gümüş, altın ve nikel gibi çeşitli metallerden imal edilmektedir. Yan Flüt derslerimiz de diğer enstrümanlarımız gibi birebir özel ders şeklinde olup, haftada bir gün ve 50 dakikalık dersler şeklinde yapılmaktadır.
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği
Solfej; notaları değerlerine, ses ve ritimlerine göre uygulama, seslendirme çalışmasıdır. Kısaca müziğin dili olan notaları okumayı ve seslendirmeyi öğrenmektir. Akademimiz bünyesinde ki solfej derslerimizi, konusunda eğitimli hocalarımız vermektedir. Solfej eğitimi, yüz yüze alınması gereken bir eğitimdir.Aksi ,sizi yanlışa yönlendirecek sonuçlar doğurabilir.Enstrümanda olduğu gibi,her hangi bir yayından takibi zordur.Doğru ve güvenilir bir solfej eğitimi için,hoca nezaretinde bulunmanızda fayda vardır. Derslerimiz, birebir ve toplu derslerimiz, öğrencimizle belirleyeceğimiz sıklıkta ve 50 dk. olarak yapılmaktadır.
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı
Güzel Sanatlar Liseleri, orta öğretimini tamamlamış gençlerimizin,müzik ve resim alanlarında sanat eğitimi aldıkları okullardır.Ve yetenek sınavı ile öğrenci alırlar.Devlet okulları olduğu kadar özel güzel sanatlar liseleri de mevcuttur. Güzel Sanatlar hakkında bilinmesi gereken önemli bazı noktalar vardır. Öncelikle; Güzel Sanatlar bir alternatif eğitim değildir ve öyle düşünülmemelidir. Bir enstrüman çalmak veya sadece bu konuda yetenekli olmak yeterli değildir. Sanat eğitimi almak isteyen bir öğrenci, bu anlamda ciddi hazırlıklar yapmalı ve hazırlıklarına doğru zamanda başlamalıdır. Sınavlara, son 1-2 ay kala alınacak dersler yeterli sonucu vermeyebilir. O sebeple, eğer sizde çocuğunuzun sanat eğitimi almasını istiyorsanız, onun yeteneklerini fark ettiğiniz de , geç kalmadan profesyonel yardım almalısınız. Bu anlamda, Bengü Efsen Sanat Akademisi olarak, sizleri bekliyor olacağız.
Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı
Merkez Mahallesi Mehmet Yavuz Caddesi No:11 İstanbul / Beykoz
(0216) 323 95 55
(0534) 355 77 40 - (0535) 392 70 47
info@benguefsendostlukvebaris.com